Vet inte hur många gånger jag tänkt på det där.. Det måste ju gå att jobba hemifrån på något sätt, men med vad och hur?? Jag har ju en dröm om att få flytta ifrån den här lägenheten för jag trivs inte alls med alla ljud och elaka grannar och hetsig omvärld som finns där utanför fönstret. Själva lägenheten som sådan är jättebra <3 Men, alldeles för stor för mig och mina hundar. Sitter och betalar på tok för mycket egentligen.. Den här lägenheten hade ju passat bra till en barnfamilj. Men, vart ska jag ta vägen? En ny lägenhet känns dels jättesvår att hitta och dels så känner jag inte till något område som jag skulle kunna trivas bättre i. Har fått många förslag om att leta efter en stuga att hyra, men en sådan går säkert på en 5000 per månad i bara kallhyra och sen är det resten.. Alltså samma kostnader som jag redan har idag plus mera. Det funkar ju inte. Jag behöver ju få lägre kostnader, mindre utgifter. Något som jag absolut kan dra ner på är mina tävlingar! Anmälningsavgifter och resekostnaderna är ju enorma mot mina inkomster! Det är som en drog! Något som jag fastnat i och inte kan ta mig ur! Det har liksom blivit mitt liv.. Att kunna åka iväg från det här stället och få lite “andningspaus” på något annat ställe över dagen. Och det är så väldigt lätt att klicka i anmälan på sbktävling. Så himla skönt att traska runt lite med mina tjejer, speciellt att gå med dem en och en. Att få tävla med dem en och en och bara få bry sig om samarbetet med just en taget. Att kunna sitta ner och träna på att bara vara runt andra. På tävlingar är det sällan som folk har så där jättemycket tid över för att prata och sen väljer jag ju helst tävlingar där jag inte känner någon, eller bara ett fåtal. Och då blir det ju ännu färre samtal. Men, ändå så blir det socialträning 🙂 Men, då krävs det ju att jag åker en bit bort. Och de bilresorna fram och tillbaka tär väldigt mycket på kroppen och huvudet. Och sen speciellt mycket på plånboken. Så jag måste verkligen ta en paus nu och göra annat än att åka på tävlingar. Nackdelen med mig och min kropp är ju att jag inte orkar gå så där väldans långt heller. För annars kan man ju gå jättelånga skogspromenader! Men, det tråkiga är ju att jag orkar/klarar bara av att gå ett tag, sen måste jag ev vila och sen vända hemåt igen. Och det blir inget kul att göra hemgången i plåga liksom. För att man har gått för långt. Men, går jag bara så långt som jag vet att jag klarar av så blir det ju max 2-3 timmar typ och vad ska jag göra resten av dagen? När vi tex åkt 1 timme i bil till en tävling så är ju den timmen förbrukad. Sen kanske vi minglar lite innan vi själva går in på banan, väntar ett tag innan det är dags för nästa start och sen kan det bli väntan igen om det är dubbeltävling och då finns det gott om tid att vila ben och kropp och ev huvud (för det mesta iallafall, om de inte kör direkt utan uppehåll mellan fm och em eller så). Och sen kanske vi kör igen om det är fm och em typ. Sen timman hem i bilen. Det blir inte lika fysiskt ansträngande som om jag hade tagit en skogspromenad på samma sätt. För att gå konstant i 1 timma sliter rejält på mig nu för tiden! Får så himla ont! När jag jobbar så åker jag ju bilen mellan hundarna och turerna så det blir ju lite paus i benen iallafall, men jag är riktigt rejält sliten när jag kommer hem 🙁 Kan göra riktigt ont vissa dagar 🙁 Så skulle jag göra om samma sak under en skogspromenad: gå i 45 min-1 timme, vila lite, gå 45 min – 1 timme till så skulle det inte kännas som en ledighet i kroppen utan som en helt vanlig arbetsdag liksom.
Så det är där jag känner att jag skulle ju behöva hitta ett jobb som jag kan jobba hemifrån med. För nu har ju 1 hund slutat pga föräldraledighet hos ägarna, 2 hundar har slutat för att deras familj flyttat till annan ort och 1 hund verkar tyvärr leva sina sista dagar pga cancer 🙁 Och det är sååå tufft att försöka ta in nya hundar. Dels så har jag ju min del av social fobi som gör människokontakter väldigt jobbiga och sen har jag väldigt bra individer och jag vill fortsätta ha det lugnt och fint på rundorna så jag blir ju väldigt selektiv i mitt val av nya hundar. Som dessutom behöver bo i de områden jag redan går för annars så blir det tajt med tidsschemat om det ska åkas längre för att hämta hundar eller så. Och sen vill jag helst inte alls transportera andras hundar i min bil. Det är bara sådana av sådan storlek som kan platsa i någon av burarna som kan hänga med. Eller som kan samsas bra och vara lugna längst bak. Så det känns hopplöst att hitta några lämpliga också.
Så just nu letar jag efter någon mer inkomst som jag kan jobba med när jag ändå sitter still här hemma. Känns supersvårt, men googlar på så får vi se vad man kan hitta på 🙂